В дружеството работят и по монтажа на нов ко-генератор. Целта е

...
В дружеството работят и по монтажа на нов ко-генератор. Целта е
Коментари Харесай

Инвестициите в чиста енергия са ключът на Топлофикация Бургас АД за цялостна модернизация и енергийна трансформация

В дружеството работят и по монтажа на нов ко-генератор. Целта е той да бъде наведен в работен режим още през идващия отоплителен сезон

„ Реализирането на заложените цели в амбициозната зелена политика на Европейски Съюз изисква вдишване на съответни задължения и ясна тактика за развиването за енергийния бранш. " съобщи инж. Христин Илиев, изпълнителен шеф на " Топлофикация Бургас " АД.

Той уточни, че най-ефективни решения за справедливия енергиен преход могат да бъдат взети само при сливане на знанията и напъните на всички заинтригувани страни. По думите на инж. Илиев провокациите пред страната по пътя на зелената енергийна промяна са големи, само че са изпълними.

Изпълнителният шеф на " Топлофикация Бургас " АД уточни, че Зеленият пакт е огромен късмет за България. Според него реализирането на екологичната политика на Европа ще способства за ускоряването на икономическия напредък, както и за въвеждането на нови технологии.

" При реализиране на европейските екологични цели би трябвало да се регистрират локалните специфики на всяка една страна и редом да се работи за запазването на сигурността на енергийната система и работните места. Трансформацията към нисковъглеродно произвеждане не би трябвало да се отрази отрицателно нито на икономическата, нито на обществената политика на България. " безапелационен беше инж. Илиев.Той акцентира, че приоритет на държавното управление би трябвало да бъде обезпечаването на равномерен и обективен преход. Според него Зелената договорка не би трябвало да се преглежда единствено като енергиен преход към произвеждане на сила от чисти горива, а и като цялостна смяна на публичните настройки към опазването на околната среда.

Инж. Христин Илиев уточни, че " Топлофикация Бургас " АД работи с природен газ, с помощта на което сдружението обезпечава на клиентите надеждно и чисто отопление. По думите му макар обстоятелството, че при индустриалната активност не се отделят толкоз излъчвания, както при изгарянето на въглища, екипът на централата е изготвил цялостна екологична тактика.

„ Топлофикация Бургас “ АД употребява в горивния си микс и биомасата, която е едно от най-екологичните горива. По думите му с потреблението на гориво без нездравословни излъчвания съумяват да запазят налична цената на топлинната сила.

Изпълнителният шеф на топлофикацията в Бургас съобщи, че сега работят и по монтажа на нов ко-генератор, употребяващ природен газ за производството на сила. Инж. Илиев изрази вяра, че ще съумеят да приведат оборудването в работен режим още през новия отоплителен сезон.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР